Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Duffeltdijk 1 B in Leuth 6578 JG

Duffeltdijk 1 B

6578 JG Leuth
Vraagprijs € 450.000,- k.k.

Omschrijving

Nieuw te realiseren energie-vriendelijke woningen aan de Duffeltdijk 1a en 1b te Leuth

Het betreft hier de verkoop van 2 nieuw te realiseren royale woningen. Deze woningen worden gerealiseerd op een perceel van de monumentale herenboerderij "Kraayenhof". Het totaal omvat 1,5 hectare. Het toekomstige geheel bestaat uit 5 woningen waarvan de bestaande boerderijwoning op termijn te koop...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2019 Woonoppervlakte 186 m² Aantal kamers 6
Lees meer

Omschrijving

Nieuw te realiseren energie-vriendelijke woningen aan de Duffeltdijk 1a en 1b te Leuth

Het betreft hier de verkoop van 2 nieuw te realiseren royale woningen. Deze woningen worden gerealiseerd op een perceel van de monumentale herenboerderij "Kraayenhof". Het totaal omvat 1,5 hectare. Het toekomstige geheel bestaat uit 5 woningen waarvan de bestaande boerderijwoning op termijn te koop komt. Twee van de nieuwe te realiseren woningen zijn al verkocht. (Deze nieuwe eigenaren zijn de initiatiefnemers van dit project.)

Kraayenhof betreft een wederopbouwboerderij met de daarbij karakteristieke U-bebouwing: een woonhuis, haaks daarop twee grote schuren, ertussen een beklinkerde binnenplaats. De grote plaatstalen schuur die noordelijk van de binnenplaats staat zal worden gesloopt. De aangeboden woningen worden in de huidige, oostelijk gelegen, schuur gerealiseerd. Deze woningen worden casco opgeleverd, voorzien van een nieuw dak met dakramen, gerestaureerde hooiluiken als dakkapellen en een gerestaureerde buitengevel. De afbouw aan de binnenzijde kan geheel naar eigen inzicht en keuze gerealiseerd worden; een impressie van de mogelijkheden vindt u in de bijgaande tekeningen. Bij de casco oplevering is een aansluiting op een gezamenlijke duurzame energie-installatie inbegrepen.
De woningen worden geheel in eigendom overgedragen op een eigen kavel. Deze kavels kunnen naar eigen inzicht (tuin/terras) ingedeeld worden, rekening houdend met het bestemmingsplan. Het omliggende perceel blijft de huidige ruimte en weidsheid behouden en daarmee het vrije landelijke karakter. Dit omliggende perceel, de binnenplaats en de resterende delen van beide schuren worden mandelige grond: gezamenlijk eigendom en gebruik. In de schuur waarin deze beide huizen worden gebouwd blijft een groot (circa 100 m2) gezamenlijk deel over waarvan de functie in overleg bepaald kan worden. De open kapschuur aan de andere kant van de binnenplaats kan worden gebruikt als berging, tevens wordt daar de technische ruimte voor de duurzame energievoorziening geplaatst.
De voordelen van schaalgrootte worden optimaal benut in duurzame oplossingen voor energie (warmte en elektra). Een onderdeel daarvan is de al lopende aanvraag bij de gemeente Berg en Dal voor een eigen zonnepanelenveld.

Kraayenhof ligt in de Ooijpolder op een fantastische locatie midden in het groen en de natuur, rustig tussen landerijen, vennen en wielen (kolken). De uiterwaarden van de Waal liggen op loopafstand. De uitgestrekte Ooijpolder leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten.
Het betreft hier een unieke locatie waar het heerlijk rustig buiten wonen is. Het centrum van Nijmegen ligt op circa 10 km afstand, circa 15 minuten rijden met de auto, circa 30 minuten fietsen. Kleve ligt op circa 17 km afstand.

DE VISIE EN DE INTENTIES VAN DE INITIATIEFNEMERS VAN DIT BIJZONDERE PROJECT:

We hebben met vieren het initiatief genomen voor dit project: ‘we‘ zijn twee stellen, vijftigers, werkzaam in zorg en welzijn/ groen/ onderwijs. De kinderen (bijna) de deur uit. In een zoektocht naar gezamenlijk wonen stuitten we op deze unieke buitenkans. Uniek, omdat het gaat over wonen op een prachtige, rustige plek in een natuurgebied onder de rook van een stad met een prettige omvang en allure, Nijmegen. Uniek ook, aangezien de betreffende gemeente (Berg en Dal) zich uitgesproken heeft om het aantal woningen in het buitengebied bij voorkeur niet toe te laten nemen en die kans zich hier nu toch voor doet.

Na aankoop hebben we straks 1,5 ha in bezit, waarop vijf woningen die in individueel eigendom gekocht worden op een eigen kavel. De woningen worden zo energieneutraal mogelijk gebouwd. De eigen grond kan deels naar eigen inzicht ingericht worden. De grotere ring van grond om deze tuinen blijft de huidige ruimte en weidsheid vereisen, wat ook de nadrukkelijke eis van de gemeente is in het hele traject van de wijziging van het bestemmingsplan. Een boomgaard en een veld voor zonnepanelen zijn onderdeel van de bestemmingsplanwijziging die de gemeente in behandeling heeft.

Het samenwonen willen we realiseren met als motto ‘het profijt van gezamenlijkheid, met behoud van ieders privacy’. We willen op zoek naar de voordelen van samen, van kleinschaligheid, met oog voor ieders privacy. Niet anoniem naast elkaar wonen, maar elkaars gezelschap en kunde waarderen en benutten. Het enige dat echt moet is het maken en nakomen van goede afspraken over het gebruik en onderhoud van de gezamenlijke grond, de binnenplaats en de twee resterende schuurdelen: het deel van de oostelijke schuur voor gezamenlijk gebruik en activiteiten. Het deel van de westelijke schuur, grotendeels een open kapschuur, om fietsen en andere materialen kwijt te kunnen. Deze gezamenlijkheid zal worden vastgelegd in een stichting met een huishoudelijk reglement en een te kiezen bestuur. Maandelijks zal een bijdrage geïnd worden om onderhoud en verzekering van het gezamenlijke te kunnen waarborgen.

KERNPUNT van dit project: we stichten een “kleine buurtschap” op een unieke locatie. We benutten de voordelen van schaalgrootte in duurzame oplossingen voor onze energiebehoefte (warmte en elektriciteit). We zijn aanpakkers, nemen verantwoordelijkheid en respecteren ieders individualiteit. We zoeken naar medebewoners die net als wij enthousiast worden van het wonen op deze locatie, die de voordelen van gezamenlijkheid ook zien en die hun ideeën daarover samen met ons uit willen gaan voeren.

BIJZONDERHEDEN
- Bestemmingsplanwijziging in aanvraag.
- Alle maten, oppervlaktes zijn nu nog circa maten. Na definitieve inmeting van het Kadaster volgen de definitieve
perceeloppervlakte.
- Het betreft hier gedeeltelijk een mandelig terrein.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 450.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning eengezinswoning Type woning tussenwoning Bouwjaar 2019 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 186 m² Perceeloppervlakte 600 m² Inhoud 650 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Volledig geïsoleerd Verwarming Warmtepomp Buitenruimte Tuin Geen tuin Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Ooij Sectie G Perceelnummer 451 Oppervlakte 600 m²

Video's

Plattegronden

Duffeltdijk 1 B in Leuth 6578 JG Duffeltdijk 1 B in Leuth 6578 JG

360° Foto's

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.